29.09.2011

Viggo


Viggo er klar - en myk og god genser med mange fine detaljer. Oppskriften er fra Rasmilla og den er strikket i Rasmillas yndlingsgarn, en blanding av ull og bomull i en nydelig kvalitet.

Jeg hadde tenkt at dette skulle være storebrors skolestartgenser, men det ble ikke akkurat slik. Arbeidet med genseren krevde litt oppmerksomhet, så det var ikke noe strikketøy for bilreiser og filmkvelder, som er de anledningene jeg pleier å ha til å strikke. Det var også noen sømmer og tråder å feste, og da blir det ofte liggende litt ekstra her hos meg ...


                            Nå ja, det var mildt og fint når skolen startet i august, så Viggo passer likevel bedre nå som det er kjøligere i luften og kastanjene modner langs skoleveien.


Viggo er et spennende mønster å strikke, og man får mye igjen for den ekstra oppmerksomheten det krever å følge med på fargeskift og fellinger. Rasmilla er for øvrig en veldig hyggelig nettbutikk som jeg varmt kan anbefale. Og har du som jeg et barn som syns at all ull klør, så kan Rasmillas yndlingsgarn være løsningen.

Ønsker deg vakre høstdager!

19.09.2011

barnesokker



                                                    Sokkekurven er fylt opp med varme, nye sokker. Jeg har brukt forskjellig typer sokkegarn og strikket dem så enkle som mulig. Behovet for nye sokker var stort og det måtte gå fort, så striper og mønster får vente til neste gang. Detaljene finner du her.

13.09.2011

sokkeproduksjon

Høstens første store prosjekt blir å fylle sokkekurvene. Storebror fikk velge årets sokkegarn fra den lokale garnbutikken. Min favoritt er vanlig, billig Tresko-garn fra Sandnesgarn eller lignende. Det inneholder en stor prosent ull og er ikke superwash-behandlet. Men siden storebror gikk så entusiastisk til verks og valgte farger til seg selv og lillebror med stor omhu fikk vi med oss litt av hvert denne gang.

Nye høstsko har de også fått, med god plass til nystrikkede sokker i.

Har du funnet ditt favorittsokkegarn? Fortell gjerne!

01.09.2011

sommeren var ...

å komme til ro i et nytt hjem
å ta farvel med rosa pioner i den gamle hagen,
og si hei til røde roser i den nye
maur, makk og snegler
varme solbær i tunge klaser
sandkorn i håret, i sengen, i strikketøyet
å glede seg til en ny høst på et helt nytt sted med små venner og myke klær!

God høst!