22.08.2012

humlearbeid


Noen knapper er bare så nydelige at de risikerer å bli liggende i knappeglasset og aldri blir brukt!Disse flotte humle-knappene fra den sjarmerende Eplabutikken Jannemade (som drives av min flinke søster) gikk nesten en sånn skjebne i møte, før jeg etter et drøyt års modning i knappeglasset tok mot til meg, satte meg ned og tenkte ut et prosjekt bare til ære for dem. For noen knapper er jo, som sikkert mange av dere også har erfart, så fine at de nærmest krever et eget plagg, laget bare for å passe til knappene.

Lillebror ble med på planleggingen siden det skal bli hans jakke, og siden ullplagg som han har vært med på å bestemme litt over selv faktisk klør mindre enn andre ullplagg. Selv hadde jeg tenkt noe honninggult, men Lillebror mente det måtte være blått som himmel for det er jo der humlene summer rundt, og så skal vi heller ha noen honningstriper langs kantene. Modellen er en klassisk rillestrikket barnejakke på langs, et mønster det finnes mange forskjellige utgaver av. Jeg har brukt Garnstudios mønster som du finner gratis her. Jeg strikker som så mange ganger før i Holst Supersoft ullgarn i fargene Porcelain og Opal som gir et fint fargespill.

Legg merke til den bugnende rosenbusken på bildet over. Det er enkle, gammeldagse roser fra vår sommer på danske Ærø, duftende og fulle av humlesum!


09.08.2012

vestesommer



Det ble en skikkelig vestesommer i år! Denne stabelen har vært med oss overalt i sommer - en liten samling vester i ull/bomull eller ull/silke-blandinger som var veldig gode å ha når sommerværet viste seg fra sin mer dramatiske side.
Fra øverst til nederst: En nystrikket Lille Livstykke i fargen Gresshoppe, en mørk grønn Lille Frø som du kan lese mer om her, en Lille Livstykke til i fargen sand som du kan lese om her, en Lille Frø i sennep du kan lese om her og til slutt en Lille Frø i mørk blå. Alle vestene er strikket i Rasmillas Yndlingsgarn, foruten den lys brune, som er strikket i Holsts Samarkand.

Det er min mor som har strikket den mørk blå vesten som Storebror har på seg. Hun strikket den største størrelsen (5/6 år) og jeg syns den sitter veldig fint på min 6-åring.

Her er flere små frø:

God helg alle sammen!

06.08.2012

sommerminner :: lillebrorjakke


Lillebror fikk seg en ny strikkejakke, eller strandjakke som den har blitt hetende, etter å ha vært ganske så misunnelig på storebrors strandjakke som jeg strikket i fjor. Et lite bestillingsverk med andre ord, strikket i Drops Delight i grønne og beige nyanser, akkurat som sanddynene ved det danske Vesterhav, og med knapper i skimrende perlemor, akkurat som perler og skjell og glinsende småfisk. Garnet er ikke helt etter min smak siden det inneholder litt syntetiske fibre, men jeg syns fargene er milde og fine og med en fargeskala som passer spesielt bra til strandjakker. Oppskriften er fra Garnstudio.

Storebrors strandjakke kan du lese om her!

Hyggelig å være tilbake etter bloggsommerferien - nå gleder jeg meg til å besøke både faste favorittblogger og nye funn for å se hva dere har funnet på i sommer!

02.08.2012

sommerminner :: storebrorgenser




Hei! Jeg er tilbake etter en spennende ferie i Danmark, full av valmuer, kornåkre, hav og gode minner. Et av feriens strikkeprosjekter var en Alfred-genser til Storebror. Den er ennå full av sandkorn fra de hvite sanddynene ved den danske vestkysten. Den er strikket av 3 nøster Rasmillas yndlingsgarn i en nydelig lys blågrå farge, med kanter i mørk brun etter inspirasjon fra denne fine lille Alfred-varianten. Jeg fulgte Monstermønster-Meretes lenker i dette innlegget for å finne fram til mønsteret, og strikket den største størrelsen. Jeg brukte en halv pinnestørrelse tynnere pinner enn oppskriften sier for at det skulle passe med garnet og den passer fint til min 6-åring. Det er en veldig enkel modell, lik framme og bak og uten noen fellinger på ermene, noe som passet veldig bra til ferieliv. Litt monotont kanskje, men strukturmønsteret blir kjempefint. Storebror er veldig glad for den nye genseren sin som passer så fint i denne regntunge sommeren. Kanskje minner den om de fine dagene på stranden ved det danske Vesterhav, om strandskatter og bølgesus ...