05.04.2012

my funny clementine

My funny Clementine er en barnejakke jeg har strikket et par ganger før i PT2-garn under navnene September Cardigan og Lillebrors September Cardigan. Denne gangen prøvde jeg å strikke den i en nydelig oransje fra Holst Garn, som resulterte i et litt tykkere plagg. Passformen på denne jakken er så fin, og strukturmønsteret gjør den nesten litt elastisk slik at den nærmest vokser med barnet. Mønsteret er enkelt - med massevis av vanlige rettmasker - men veldig effektfullt. Det er mange som har spurt etter oppskriften på denne jakken, og en av påskeferiens store planer var å få skrevet ned mønsteret slik at flere kan få glede av å strikke dette favoritt-plagget, men oioioi så utfordrende det er å jobbe med mønsterkonstruksjon! Å skrive ned det hele har gått helt fint, utregning av størrelser og proporsjoner var det verre med. Det involverte nemlig mye mer matematikk enn jeg hadde kunnet forestille meg! Jeg lover at mønsteret kommer, men jeg vil være sikker på at alle mål og masker stemmer før jeg kommer til å publisere det. Istedet har jeg jobbet med et par andre mønstre som er litt enklere og som jeg gleder meg til å presentere etterhvert.

Til min store forbauselse var det usedvanlig lett å få lillebror til å prøve jakken. Det var riktig nok på en betingelse, og det var at bare den øverste knappen skulle være kneppet. Dette er nemlig en ildkappe viser det seg, som flagrer dramatisk i påskesola når man springer gjennom vårdagene med de raskeste skoene man har og skremmer vekk drager og monster og troll ... (Bildet av framsiden med knapper kommer med andre ord en annen gang.)

Det er fint med sol- og flammefarger etter den lange vinteren syns jeg. Her er to andre fine og gylne prosjekt:

Jakken er strikket på pinner nr 4 i dobbelt Holst Supersoft-garn i fargen Clementine. Knappene er av kokosnøtt og mønsteret er mitt eget.

Ha en fortsatt strålende påske! 

10 kommentarer:

 1. Så fin jakken ble i denne fargen også! :O)
  Nydelig i kombinasjon med grått. Så fine bilder du tar :O)
  Klem

  SvarSlett
 2. Den mønsterprosessen må jo være fryktelig balete, ja - så flink du er som kaster deg uti sånt! Respect =))

  Gleder meg

  Mvh Siv

  SvarSlett
 3. Fantastisk farge...og genser. Gleder meg til du publiserer mønster. Rett og slett bare knallfin!

  SvarSlett
 4. Nydelig farge og nydelig genser!

  SvarSlett
 5. Flott genser og nydelig orange farge. Bruker sjeldent orange for jeg passer best kalde farger, men denne likte jeg veldig godt.
  Flott blogg du har, flotte bilder og inspirerende strikking :-)

  SvarSlett
 6. Så kjekt! Jeg stiller meg i køen av de som gleder seg til mønsteret er klart. Det er utrolig moro å lage et mønster og se hva andre bruker det til. Lykke til!

  SvarSlett
 7. Ja! Gler meg til dette mønsteret! Så bra at du vil dele med oss!

  SvarSlett
 8. Uh, jeg glæder mig til mønsteret! Rigtig fin i denne farve også. Hvad er det lysegrå på første billede? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal avsløres i neste innlegg, Birgitte!

   Slett