17.06.2012

pappa blå

Det har blitt mange småbarnsvester her i det siste. En av de viktigste grunnene til det er at jeg har hatt en herregenser på pinnene, og jeg har ikke hatt disiplin nok til å sysle med den slags monotoni uten noen avstikkere underveis. Men her er den endelig på plass på berget i kveldingen - Cobblestone av Jared Flood, en moderne klassiker i strikkeverden. Jeg strikket den i Supersoft ullgarn fra Holst i fargen Opal - en nydelig blåfarge, men likevel litt for sart til en voksen mann, så jeg blandet inn en tynn grå ulltråd fra en spole av ukjent opprinnelse, og da ble det perfekt. Jeg strikket riktignok med en halv pinnestørrelse tykkere pinner enn det som er anbefalt i oppskriften, men jeg syns likevel at størrelsene virker ganske store. Jeg strikket størrelse Small til en mann som vanligvis bruker iallefall medium, og jeg måtte redusere masketallet på ermene betydelig for at det skulle se greit ut. Tror jeg la opp hele 10 masker mindre på ermene enn det som står i oppskriften for å få et bra resultat, og så økte jeg oftere slik at jeg endte opp med samme masketall som det som står i oppskriften når ermer og bol skulle strikkes sammen. Den ble fin, og blir brukt hver dag - det er nå iallefall en positiv ting med ruskevær i juni!

Til dere som har ventet på mønsteret på Lille Gåsunge - vesten: Det er nå tilgjengelig i min Ravelry-butikk. Mine mønstre er nå også tilgjengelige via bloggens sidebar for dere som ikke har Ravelry-konto.
Ønsker alle mine lesere en fortsatt fin søndag og TUSEN TAKK for alle hyggelige tilbakemeldinger!

14 kommentarer:

 1. Kjempeflott genser! Gleder meg også til å strikke Lille gåsunge, den som venter på noe godt venter ikke forgjeves =) god søndag til deg

  SvarSlett
 2. Schtilig! Vi får starte Cobblestone-klubb snart:-) Ein haug med ungar og menn som klatrar rundt på steinar i kvar sin Cobblestone, det hadde vore eit fint synt! Men ... for meg å strikke til Mannen, dét er faktisk litt skummelt, må eg innrømme.

  SvarSlett
 3. Så fin genser, elsker fargen!!!
  Ja skal inn å se på oppskriftene dine, har lyst å lage en slik vest til lille tupp her i huset.

  SvarSlett
 4. Veldig flott! Og nydelig med garnvalget! Jeg har en misslykket cobbelstone i superwash liggende, den ble for stor, og blir jo bare større og større siden superwash siger, så det må nok bli en ny om en stund...

  SvarSlett
 5. Utrolig fin Cobblestone! Fint med det grå sammen med det lyseblå :O)

  Har hatt Cobblestone på listen min en stund, det er jo mye lettere å gå i gang med små barneplagg :O) men nå fikk jeg ny inspirasjon!
  Og takk for dine råd angående størrelser osv, skal huske å strikke liten størrelse.
  Du lager virkelig mye fint!
  Nina

  SvarSlett
 6. Fiiin!! Og virkelig kledelig til mannen:-)

  SvarSlett
 7. Hallo, du har en fantastisk flott blogg Line. Nydelig strkk, fine farger/fargekombinasjoner og flotte bider.Og formidler alt på en inspirerende måte!!
  Ha en fine sommer i sør ! E A N

  SvarSlett
 8. jeg får lyst til å lære meg å strikke hver gang jeg ser et nytt inspirerende innlegg! Nydelig blogg, nydelig genser og finfin pappa Blå!

  SvarSlett
 9. Så utrolig fint det ble! Kombinasjonen av de to fargene var vakker, rett og slett. Takk for tips og inspirasjon :-)

  SvarSlett
 10. Så flott den ble! Den ser så lett ut, er den det? Jeg tenker på vekt, ikke på vanskelighetsgrad) Jeg har strikket en til mannen min, men det er en ganske tykk genser..

  SvarSlett
 11. Flott genser! Hva skal strikkefastheten være om man følger mønsteret til cobblestone? Ser på nettet at mange har strikket den i Sandnes smart - men dette er da et mye tykkere garn enn det supersofte ullgarnet du har brukt? forelska meg i den ene fargen til supersoften - hvor mange tråder tror du jeg evt må bruke samtidig?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei - Supersoften er lagt dobbelt, så det blir ganske tykt!

   Slett
 12. Hva er oppskriften? Finner den ingen plass uten at jeg må betale for det, og mamma sier jeg må vente til jeg får eget visakort.

  SvarSlett