05.10.2012

øks og ull

 
Jeg ble egentlig aldri helt fornøyd med flammejakken. Jakken i seg selv ble fin og oransje nok den, men jeg hadde ikke funnet de riktige knappene og i tillegg hadde jeg tullet så veldig med avstanden mellom knappenehullene at jakken havnet lengst ned i skuffen og ble sjelden brukt. Jeg hadde tenkt meg mørkebrune halvstore treknapper slik som på "originalen," men min knappeforhandler kunne fortelle at det går mote også i knapper så de fine brune og nå også umoderne knappene jeg hadde lagt min elsk på var ikke lenger i produksjon. Det ble istedet noen mindre kokosknapper som jeg aldri helt klarte å forsone meg med. I tillegg var avstanden mellom knappene for stor slik at det ble gliper, og avstanden mellom de to øverste knappene var for liten på grunn av en kraftig matematisk feilberegning. De pinglete kokosknappene var i tillegg så små at de glei ut av knappehullene hele tiden. Jeg tenkte at jeg sikkert kom til å venne meg til det, men jeg gjorde jo ikke det. Legg merke til hvordan jeg til og med lurte dere med å bare vise fram jakken sett bakfra! Og på grunn av det der med avstanden mellom knappehullene var det jo ikke bare å bytte knapper heller. Så en dag, flere måneder senere, kom jeg plutselig på det. Trykknapper! Herved anbefalt som en løsning til andre som har tullet med knappehullene. Jeg kjøpte utstyr på Stoff og Stil, og noen kraftige bank senere kunne selveste flammejakken få tilbake plassen sin blant lillebrors velbrukte strikkejakker. (Som for øvrig skal gjennomgås nøyere i et kommende innlegg). Resultatet ble virkelig fint - jeg fikk sydd igjen de gamle knapphullene og kunne bare plassere trykknappene utover og med passe avstand mellom. Hvilken fryd - selv om det bråkte veldig å få banket dem på plass, selv om jeg ikke fant hammeren og måtte ta til takke med en øks og selv om jeg ikke kom helt uskadd fra prosessen - alt ble bra til slutt.
 
God helg alle sammen!
 

8 kommentarer:

 1. Kjempefint ble det! Kjekt å vite at trykknapper kan brukes på strikkaklær :)

  SvarSlett
 2. Hehehe..øks!
  Godt det gikk bra til slutt =))

  SvarSlett
 3. Du er en luring :) Så veldig bra ut!

  SvarSlett
 4. Ser fint og smart ut! Men raknar ikkje garnet når det er laga hol i det...? Eg har aldri prøvd trykk-knappar på strikk, så eg spør naivt. Og gler meg til jakke-mønsteret kjem, for det gjer det vel. Eg kan vente både vinter og vår!
  (PS: Sit no og lagar heklekant på min eigen Lille Gåsunge:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lurte knappen inn mellom maskene så jeg slapp å lage hull i plagget. Det gjenstår jo å se hvis det fungerer etter en tids bruk også - jeg lover å komme tilbake til det! Jakkemønsteret har jeg skrevet og nå holder jeg på å prøvestrikke så det tar sin tid, men du trenger ikke vente helt til våren! Gleder meg til å se din gåsungeversjon!

   Slett
 5. Haha, jeg er ekspert på å tulle med knappehull....
  så kjekt med kreativ løsning på problemet! Det ble kjempestilig!
  og jeg syns den jakken er så fin!!!
  Liker strukturen så godt, jeg strikket noe lignende da eldstepia var lita ;O) Nydelig oransjefarge du har brukt.
  Ha ei fin helg!
  Nina :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt vi er flere! Dette er et vanlig problem hos meg!

   Slett
 6. Nydelig jakke! Jeg syns det er så mange fine jakker i bare de minste størrelsene (0-1/2 år), så jeg ser virkelig frem til oppskriften på denne! Flott garn du har brukt, jeg har blitt så glad i den melerte effekten. Har planer om å strikke jakken i Isager Høilandsgarn, der er en nydelig lyngfarge jeg har falt helt for :-)

  SvarSlett