24.11.2012

:: gave til en heldig en ::

 
Kjære alle lesere av rareruskbloggen!
Takk for alle visitter, og for alle de inspirerende, morsomme, gode og nyttige tilbakemeldinger jeg får fra dere! I anledning gårdagens mønsterslipp, er det fest og feiring her i dag, og jeg ønsker å invitere alle som er innom til å være med i trekningen av en pakke med materialer til en helt egen Septemberjakke! Jeg har valgt en nydelig isblå farge på garnet og perlemorsknapper som passer flott til. Selve mønsteret kommer selvfølgelig også til å legges ved.
 
Alt du trenger å gjøre for å være med i trekningen, er å svare på et lite spørsmål i kommentarfeltet: Hvilke typer mønster til barn syns du vi trenger mer av?  

Vinneren vil bli trukket på torsdag neste uke!

62 kommentarer:

 1. Jeg som har barn i alderen 8-10 år, ønsker meg tøffe mønstre som passer til den aldersgruppen, :-)

  SvarSlett
 2. Jeg synes der mangler mønstre til børn på 10 år, så der er jeg enig med Trine.

  SvarSlett
 3. Åååå for en gave! Jeg syntes det mangler litt kjønnsnøytrale mønster, kjekt når man ikke vet om man får gutt eller jente og kjekt når man har søsken som kan arve :)

  SvarSlett
 4. Guttejakker, guttevester, guttegensere, generelt mønstre til gutter, det fins såååå mye nydelig til jrnter, men jeg savner mer klassiske guttestrikkeoppskrifter ;-) yngvildhermansen@gmail.com

  SvarSlett
 5. Mer til gutter! Finnes mye til jenter men savner mer som er fint til gutter. Har en jente og to gutter så følger med hva som kommer. Mye flott på bloggen din:-) hilsen ingeborg

  SvarSlett
 6. Som de fleste kommentarer synes jeg det bør satses mer på gutter!
  Og nå som mine gutter begynner å bli litt større, hadde det vært artig med stilige plagg til gutter fra 8-10 år!
  Synes mønsterene dine er kjempefine, du er flink! :)

  SvarSlett
 7. Mer til gutter! Finnes mye til jenter men savner mer som er fint til gutter. Har en jente og to gutter så følger med hva som kommer. Mye flott på bloggen din:-) hilsen ingeborg

  SvarSlett
 8. Kle som passar til både gutar og jenter!

  SvarSlett
 9. Jeg har ingen sønn selv, men strikker til mine nevøer og har ofte tenkt at det er så utrolig mye mindre å velge i til dem enn det er til datteren min... Så jeg er altså enig med flere over her; mer til tøffe gutter!

  SvarSlett
 10. Mer til litt større barn og gjerne kjønnsnøytralt! Håper jeg vinner :)

  SvarSlett
 11. Den glada sorten, plagg för lek. Till barn som rör på sig och grejar ute.

  SvarSlett
 12. Eg er glad i mønster som kan brukast til både gutar og jenter eg. Det er så masse kjærleik bak eit strikkeplagg, det er kjekt om det kan arvast vidare til begge kjønn.
  Men eg held ein knapp på heildressar til barn eg. Då i tynn ull til å ha under dress.

  SvarSlett
 13. Eg synest som mange andre at vi trng meir til gutter, gjerne kjønnsnøytrale:))

  SvarSlett
 14. Godt spørsmål og veldig fin og fristende gave ;O)
  Fine guttegensere kunne vi trenge mer av, er enig i det.
  Til de aller minste finnes det jo mye fint, men flere gode basisplagg som passer til både gutt og jente. Tynne, lette ullplagg.
  Gode barnevotter som sitter litt inntil hånden.


  SvarSlett
 15. Jeg er enig med de mange som etterlyser tøffe strikkeoppskrifter til de litt større guttene. Og i tillegg blir det aldri nok av de enkle, rene basisplaggene synes jeg.

  SvarSlett
 16. Skjørt! ;-) Og vottar og luer. Vil gjerne vinne!

  SvarSlett
 17. Jeg ønsker meg flere gensermønster til barn med bra fasong, dvs litt smale i modellen og lange nok i ryggen! Synes mange mønstre er så korte og brede!

  SvarSlett
 18. Gutteklær ønsker jeg meg mer av! Hilsen Cecilie (cecilieb@yahoo.com)

  SvarSlett
 19. For en flott premie! Jeg blir gjerne med i lotteriet!
  Enkle, praktiske hverdagsplagg er noe jeg ønsker meg flere oppskrifter til - gjerne i litt større størrelser, sånn ca skolestart. Det er ganske mye fint til babyer, men ikke så mye fint til de rundt 5-6.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 20. Jeg er fan av basismønstre som kan passe begge kjønn - med det lille ekstra. Det syns jeg du har fått til med Septemberjakken! Vestene du har er også flotte, så jeg tror du har blikk for det - rett og slett! Spennende å følge med på det du lager, lykke til videre! :))

  SvarSlett
 21. Jeg ønsker meg flere mønster til jenter på 10+ ... Mye fint til yngre, men liteakkurat til den aldesgruppen. Septemberjakken var kjempefin :-) nå x- fingre og tær ...Ha en fin førjulstid

  SvarSlett
 22. SÅ fin premie! Jeg har blitt så begeistret for vester i ulike varianter, jeg - ikke "pyntevester", men sånne bruksvester. Har sett at rare rusk allerede har fine modeller allerede, men man blir alltid inspirert av noe nytt!

  SvarSlett
 23. Tynne, lette ullplagg er et must for vesla mi. Her på Vestlandet er det mye vind og regn, og da er ull gull under regntøyet.

  SvarSlett
 24. Enkle, kjønnsnøytrale mønstre i tynn ull, som Fiolinn skriver. Mer av det :)

  SvarSlett
 25. Så spennende! Jeg synes vestene dine er så utrolig fine, og barn får jo aldri for mange vester :) Ellers er jeg veldig fan av ensfarget strikk, men med mønster i selve strukturen :) Nydelig blogg du har!

  SvarSlett
 26. Jeg savner flere kjønnsnøytrale mønstre til store barn, som enkelt kan vris i gutte- eller jenteretning med farger eller knapper. Og ikke bare gensere, men også litt kulere cardiganer/jakker som sjetteklassinger vil bruke:-) Kjempefin blogg forresten! Signe

  SvarSlett
 27. Oj, så flott gibort! Jeg ønsker meg flere mønstre til store barn (7-10 år og oppover), gjerne jakker og gensere. :)

  SvarSlett
 28. Hei! Det var en fin gave! Jeg tenker kjønnsnøytrale klær, men så er jeg jo der at med to gutter, må jeg nesten si gutteklær også. Jeg elsker jo vester, og syns det er lite av den salgs, som er fine!
  Hilsen Marit
  ( mariten@gmail.com )

  SvarSlett
 29. Ovenfra og ned er toppen synes jeg!

  SvarSlett
 30. Å så fin premie! :) Basisplagg som passer til både jenter og gutter kan man vel aldri få nok av. Helst uten montering, og enkle så det er overkommelig for de fleste som har strikket litt.

  SvarSlett
 31. Enig med flere over her: kjønnsnøytrale ting, og gjerne opp i størrelser også. Du gjør allerede en fabelaktig jobb, så konklusjonen er vel egentlig: Meer, vi vil ha meeer :)

  SvarSlett
 32. Ååå!! Så nydelig mønster :) gøy med konkurranse. Dette hadde jo vært ett fint julestrikk :) lykke til med trekning :)

  SvarSlett
 33. Så fin premie! Tynne, kjønnsnøytrale basisplagg, som kan verta brukt lenge og gå i arv, gjerne strikka frå toppen og ned og med minst mogleg montering. Kan godt ha litt enkel strukturstrikk (som septemberjakka, Alfred og liknande, men ikkje så avansert at ein ikkje kan ha strikketøyet som tv-strikk).

  SvarSlett
 34. Jeg kunne godt tenke meg mønster med tanke på barnehagetøy, gjerne med minst mulig montering, til å vokse i. Liker godt mønstrene dine jeg! Og gjerne i forholdsvis tynt garn, som nøstebarn og finull.

  SvarSlett
 35. Så fin den blei, og så flott premie!

  Eg er enig med dei fleste andre her, kjønnsnøytrale plagg i tynn ull kan ein aldri fp for mange av. Meir spesifikt så er eg for tida på jakt etter eit fint jakkemønster med akkurat passe mykje flettestrikk, syns alltid at det er enten for mykje av det gode eller altfor nøytralt. Men så er eg også notorisk kresen på mønster når eg først skal investere tid og pengar i eit strikkeplagg - det må liksom passe akkurat til det bildet eg har i tankane. Så kanskje litt fleksible mønster er noko å tenke på, altså der ein kan velge mellom ulike variantar og få det akkurat sånn som ein helst vil?

  SvarSlett
 36. Jeg har innimellom tenkt litt på en babydress med åpning mellom beina, slik at man kan kneppe opp og brette beina opp for å få skifta bleia kjapt og greit hvis man er ute på tur. Kan ikke huske å ha sett en slik dress noe sted, kanskje fordi det rett og slett bare blir klumpete og ubehagelig i praksis?
  Ellers er jeg enig i at kjønnsnøytrale klær i tynn ull er gull!

  SvarSlett
 37. Fine basisoppskrfter med mønstervariasjonar hadde vore veldig fint! Gjerne med minst mogleg montering!

  SvarSlett
 38. Dette blir veldig uorginalt, men jeg også ønsker meg alltid oppskrifter til gutter. Synes mye av det som finnes er "feil" stil/snobbete. Synes dine ting er fine eksempler på "riktig" stil :).
  Mvh ny leser: kristinvdt@hotmail.com

  SvarSlett
 39. Käre Line! Jeg vil meget meget gerne vinde :-) Du laver saadanne tidslöse klassiske, smukke mönstre! Jeg strikker Spire igen. Begyndtei morges.

  SvarSlett
 40. Tynne genser som litt større barn ønsker å gå med. Få dem ut av sweatshirts.

  Hilsen Knitwit

  SvarSlett
 41. Jeg liker godt mønstre som ikke trenger så mye montering. I tillegg til at jeg liker mønstre på vester/tunika. Selv om jeg bare har jenter er jeg enig i at det finnes lite fine mønstre til gutter. Du er en av de som får til dette veldig bra ved å finne riktig mønstre å bruke og ikke minst ved å bruke fine farger sammen.

  SvarSlett
 42. Hei:) så fin konkuranse! Jeg ønsker meg fine nøytrale mønstre, sånn som dine forsjåvidt er, som jeg kan strikke til de to eldste jentene mine, og som lillebror også kan arve. ellers syns jeg mønstre fra 70-tallet med smale jakker (dog uten glidelås) er vanskelig å oppdrive, iallefall i større størrelser.

  SvarSlett
 43. Her går det mest i vester og jakker til gutter, og det trenger vi alltid mer av :) Hilsen Kjersti

  SvarSlett
 44. Så hyggelig av deg å lodde ut et strikkekit i disse førjulstider:)

  Som guttemamma til to må jeg vel si at jeg ønsker flere guttemønstre, gjerne enkle og nøytrale, og hvis jeg får være ekstra kresen; med litt nostalgisk touch (akkurat som Septemberjakka:D). Syns fokuset er på at gutteklær må være tøffe og røffe - det syns ikke jeg de alltid trenger å være. Det kan bli litt mye av det til tider.

  SvarSlett
 45. Strukturstrikk! Det er stas, det!

  SvarSlett
 46. Jeg synes verden trenger mer av morsomme mønster. Kan eksemplifiseres med en enkel heklajakke jeg så på ravelry men som hadde lomme som gikk inn i kjeften på et monster. Herlig spør du meg! :) Tonje/tonje_e@hotmail.com

  SvarSlett
 47. Som mamma til ei lita jente syns jeg kjoler og tunika er fine og anvendelige plagg! Tunikaer kan jo lett gjøres om til vest og omvendt :-)

  SvarSlett
 48. Takk for en kjempeflott og inspirerende blogg!

  Jeg faller ofte for fine, enkle og nøytrale mønstere. Og nå har jo du laget den perfekte jakka! Jeg tror jeg må strikke den til gutten som kommer til verden på nyåret. Må vel forminske mønsteret litt, men det bør vel gå greit :)

  SvarSlett
 49. Liker bloggen din veldig godt :) Enkle mønstre og nydelige farger, gitt meg noen tips gjennom tida :)

  Jeg liker som sagt Rema 1000s slagord godt i mange ting i livet.. "Det enkle er ofte det beste" Enkle mønstre, gjerne med strukturstrikk, enkle fasonger - typ "la barn være barn" Og fargesammensettinger er vel halve greia, her faller jeg lett for nye kombinasjoner - det utrdisjonelle - gjerne nostalgisk og naturlig! :) Innvikla greier dette med smak og behag :)

  e_holmberg@hotmail.com

  SvarSlett
 50. så flott gevinst!

  Jeg ønsker, som så mange andre, flere mønstre til gutter. Gjerne enkle snitt der fargevalg og struktur gjør hele plagget. :)

  Du må bare fortsette med det du gjør, elsker vestene og jakka di! :)

  SvarSlett
 51. Enig med alle som etterlyser fine klær til snart skolegutter.

  For meg er det fargene som fanger min oppmerksomhet - jeg elsker oppskrifter hvor man får inspirasjon til å kombinere farger på nye måter!

  SvarSlett
 52. Denne jakka er kjempe fin!

  Hmm, kanskje noko som er inspiret etter årshjulet. Utan at fargekontrastane blir for harde.
  Eller vintergrenser i blåtonar, -som sjølvsagt også kan brukast i andre årstider. Eller haustgenser i orange.
  Litt tankar herifrå.

  Smil frå Elisabeth

  SvarSlett
 53. Å, septemberjakken er nydelig! Jeg er snart mamma og har vel ikke helt klart for meg hva jeg savner enda. Men vi vet ikke kjønnet på lille babyen i magen og jeg synes av og til det er vanskelig å finne jakker som både kan passe til jenter og gutter. Søte små jakker blir ofte vel søte...

  SvarSlett
 54. Hej!
  Jag tycker att septemberjackan är superfin med strukturmönstret och den verkar praktisk och bra! Jag gillar att sticka strukturmönster och om mönstret är så bra uträknat att det blir minst möjlig montering så är det toppen. Annars efterlyser jag lite mönster på modeller för flickor över 8 år som är praktiska men ändå tuffa. Min 9 åriga dotter vill inte längre ha de sköna tröjorna som jag stickar till henne - kan inte förså det :-)
  Min lilla pojke på 1½ är fortfarande glad i mammas "stickerier" som tur är!
  //Anna-Karin (annakin.h@hotmail.com)

  SvarSlett
 55. Synes septemberjakka di er kjempefin:-) Liker godt strukturstrikk som man kan velge farge kjønn og personlighet. Strikker mye til gutter og synes det er lite av guttestrikk med litt farger. Liker veldig godt mønstrene dine, så synes du skal fortsette med akkurat det du gjør:-)

  SvarSlett
 56. Jeg synes vi trenger flere gutte-gensere, og synes septemberjakka di er er nydelig eksempel på "maskulin"-strikk! ;)
  Mvh Anne Tone (annetonehelle (at) hotmail.com)

  SvarSlett
 57. Liker så godt vestene dine som er unisex, alltids kjekt med litt fiffige vester også så guttene kan pynte seg litt over skjorta eller poloen!!!

  SvarSlett
 58. Jeg er veldig glad i vestene dine. Har strikket to av de i høst. Ellers så syns jeg vi trenger flere guttemønstre.

  SvarSlett
 59. Jeg synes vi trenger fler guttemønstre både til de helt små guttene og til gutter fra 7-12. Og særlig da mønstre til guttebabyer som ikke er så kjedelige som endel av de er. Guttene fra 7-12 bør ha litt tøffe mønstre :-)
  juleklem fra Kristin

  SvarSlett
 60. Oj, den farve er fin :-) Jeg kunne ønske mig vestemønstre eller opskrifter til tynde trøjer (p. 3-3,5). Gerne unisex, det må gerne kunne arves mellem søskende.

  SvarSlett
 61. Jeg synes det burde finnes flere vester og tunikaer jeg, for jeg elsker tunikaer...lissom... ;)

  SvarSlett