23.01.2014

:: vintervest ::


Så kom vinteren til gata vår!
Mens det flotteste slott av is og snø ble bygget utenfor strikket jeg ferdig årets første plagg - en vintervest til storebror som plutselig bare hadde korte og trange vester igjen i skapet sitt. Mine egne vestemønster går bare opp til 5 år, så de kunne jeg ikke bruke denne gang. Jeg lot meg derfor inspirere av denne babyvesten med de fine feltene av rett- og vrangmasker bak, foran og i sidene. I stedet for glattstrikkede partier ble det vrangmasker og i stedet for feltene med 2 rette og 2 vrange strikket jeg disse partiene med en vridd rett og en vrang. Jeg strikket på pinne nr 4 og brukte ca 50 g silkeull fra Nøstebarn i fin dueblå farge, sammen med en grå tynn ulltråd av ukjent slag. Jeg er på jakt etter flere vestemønster som kan passe til litt større gutter - har du noen favoritter så fortell gjerne!

17 kommentarer:

 1. Dette var en nydelig vest! Likte fargen:)

  SvarSlett
 2. Å, for en nydelig vest! Likte strukturen veldig godt, fint med feltene med rett og vrangmasker ♥

  SvarSlett
 3. Kjempefin ble den. Ribben mitt foran og midt bak gjør seg bedre frempå vrangmaskene enn rett, syns jeg.

  SvarSlett
 4. Å, denne var utrolig flott! En slik en kunne jeg tenkt meg å lage til en av mine gutter:-)

  Jeg holder på med en modifisert Larkvest fra Helga Isager og en slik til min eldste gutt på 7: http://www.familiejournal.dk/Handarbejde/Strik-til-born/2012/11/47-Vest-med-knapstolpe.aspx

  SvarSlett
 5. Nydeleg vest! Kor fint det vart med den melerte effekten. Likte knappane veldig godt og, eg endar alltid opp med treknappar i ulike variantar.

  SvarSlett
 6. Vest er et deilig vinterplagg. Lyseblå og grå er veldig fint sammen.

  SvarSlett
 7. Så flott den var, har strikket vestene dine til twinsen min, har også funnet noen på Ravelry! Nettopp ferdig med en til prinsen min, skal blogge om den neste uke, fant den i en kjekk strikkehefte jeg kjøpte på Husfliden, ha en flott lørdagskveld hos deg!

  SvarSlett
 8. Nydelig vest med enkel og effektfull struktur. Min pjokk trenger også nye vester snart, men han er under fem år så kanskje jeg kan ta en titt på dine mønster :-)

  SvarSlett
 9. Den är underbar! och du och jag, vi gillar samma färger! De dova, lortiga pastellerna.

  SvarSlett
 10. Kjempe flott, du e knall på gutteklær :)

  SvarSlett
 11. Superfin! Enkel, men likevel med vakre detaljer og strukturforskjeller. Suksess!! :)

  SvarSlett
 12. Hei Line
  Kan du hjelpe meg litt? Jeg har ikke strikket så mye, men jobber hardt med saken. Min datter kjøpte mønster på en nydelig vest "lille gåsunge". Det er strukturmønsterstrikket og jeg klarer ikke lese ut av oppskriften om bolen er rundstrikket eller bare frem og tilbake. Det er mange ting i strikkingens verden som ikke er like lett å skjønne, men jeg prøver. På forhånd tusen takk for svaret. Maria mariasteater@gmail.com

  SvarSlett