06.10.2011

Boris og André

Boris og André er mine sønners dukker. De er blant de første steinerdukkene jeg har laget og er fulle av nybegynnerfeil. De må likevel presenteres, for det er kanskje de som får mest strikkeklær av alle her i huset. Jeg strikker nemlig heller dukkeklær enn prøvelapper, og prøver gjerne ut småting som fellinger og garnkvaliteter i dette lille formatet.

Å lage steinerdukker krever sin tid og tålmodighet, men jeg syns jeg har fått mye igjen for arbeidet. De er fylt med ren ull, noe som gjør dem veldig myke og varme og spesielt gode å sove med. De lukter fantastisk, og har en fin tyngde som virker troverdig i forhold til størrelsen. Men det beste av alt er selvfølgelig all den leken de gir opphav til, samtalene, eventyrene, hemmelighetene.

Jeg har hatt god hjelp av Karin Neushutz sine bøker når jeg har laget dukkene, og surfer man rundt litt finner man mange fine dukkemakere som har laget sin personlige vri på denne enkle dukkemodellen. Her er noen av mine favoritter:
PS. Storebror leker ikke med dukker. André er mer som en liten venn som er flink til å holde på hemmeligheter og som helst skal sitte ved sengen. Men lillebroren vår - han leker med dukker. Han vet ennå ikke at det ikke er tøft, og bryr seg ikke om at noen mener at lilla og rosa er jentefarger. Håper det varer lenge, lenge ...

5 kommentarer:

 1. Flotte dokker, og så lurt å strikke prøve-ut-ting-dokkeklær!
  Mvh Siv

  SvarSlett
 2. Så fine dukker, og så nydelige strikkeklær. Og ikke minst, en veldig vakker og inspirerende tekst.

  God helg til deg og de små mennene dine, både de av ull og tøy og de av kjøtt og blod!

  SvarSlett
 3. To herlege dokke-gutar! Dokkeklede istadenfor prøvelappar er superlurt! Eit kurs hos Fröken Skicklig eller Smilerynker hadde vore draumen, eg har aldri laga ei Waldorf-dokke. Knecht Ruprecht-sida var ny for meg, takk for tips!

  SvarSlett
 4. Fantastisk fine dukker! Likar dei fine kleda du har strikka til dei òg. :)

  SvarSlett
 5. For en nydelig og inspirerende blogg du har! Kan ikke skjønne at jeg ikke har vært innom her før. :)
  Likte spesielt godt Boris og lillebror med matchende jakker.

  SvarSlett