15.01.2012

Bestefarstrøye :: Grandpa sweater

Noen ganger tar det virkelig altfor lang tid for meg å få festet tråder og sydd i knapper i et plagg. Denne genseren er et av de plaggene som har blitt liggende i månedsvis, faktisk kan den skimtes i et blogginnlegg allerede i april i fjor! Nå ja, bestefarstrøyen til storebror ble omsider svært vellykket. Mye takket være garnet, som skimrer vakkert i blålilla nyanser i det turkise. Garnet er Shetland soft fra Malsen og mor (Nettbutikken er dessverre stengt en periode nå), og mønsteret er fra Nøstebarn. Siden det er så lenge siden jeg strikket denne husker jeg verken hva fargen heter eller om jeg fulgte oppskriften og hvilken størrelse jeg strikket den i, men jeg pleier som regel å strikke plaggene lenger både på bol og ermer enn hva oppskriften tilsier. (Jeg liker lange og smale modeller). Bestefarstrøyen er veldig anvendelig siden den er så tynn og fin. Den passer bra å bruke innendørs om vinteren og med en tynn, langermet ulltrøye under blir det akkurat passe varmt inni vinterdressen, iallefall her i sør. Hvis du ikke allerede har prøvd oppskriften, kan jeg varmt anbefale å strikke en bestefarstrøye eller to eller fem!

Ønsker deg en fin vinteruke!

Sometimes it takes way too long for me to finish a garment. This sweater has been resting in my knitting basket for months, lacking only a few stitches and some buttons. It can actually be spotted in a blogpost back in April last year already! Anyway, the "grandpa sweater" for big brother turned out to be a big success in the end. Mainly due to the yarn, a thin wool quality in turquoise with beautiful shifts in purple-bluish nuances. The yarn is from Malsen og mor (The shop is closed for some time at the moment), and the pattern is from Nøstebarn (and available, as far as i know, in Norwegian only).

Wishing you a good winter week!

7 kommentarer:

 1. Fine gutten i vakker genser! Godt at ttt for andre også av og til, ikke bare meg ;)

  SvarSlett
 2. ja, bestefarstrøya strikkar eg også gjerne fleire av! Sjølv om det tek litt tid med det tynne garnet... Som du skriv: Veldig anvendelig. Fargen ser nydeleg ut!

  Har du forresten sett at martehelgetun.no har lagt ut ein nytt mønster i dag? "Junior har fått ny genser" liknar veldig på bestefarstrøya, berre at hennar versjon har ei dekorativ flette langs ermane.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips - det skal jeg sjekke med en gang!

   Slett
 3. Nydelig genser og nydelige bilder. Sånne gensere og jakker i tynt garn er veldig gode og anvendelige. Du kan forresten få det samme garnet fra holstgarn.dk. Ha en fin uke! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker en god del Holstgarn også, er det akkurat det samme altså?

   Slett
 4. Den er bare blevet rigtigt god!

  SvarSlett
 5. Nydelig blåfarge og flotte bilderm, som vanlig! Jeg har noen få nøster igje nfra Malsen og Mor, deriblant en vakker rød som jeg ikke finnes hos Holst, så den blir stadig spart på.

  SvarSlett