23.03.2012

lille livstykke :: little vest


Lille livstykke av Marianne Isager er en fin liten oppskrift i all sin enkelhet. Kombinasjonen av ribbestrikk og perlestrikk blir veldig fint og gir et litt røft preg, iallefall med det garn- og fargevalg jeg gjorde. For å bryte opp dette litt, valgte jeg en mørk, skimrende perlemorsknapp som nesten blir som et lite smykke i halsen.

Oppskriften går opp til 3 år. For at den skulle passe til min 4-åring brukte jeg derfor litt tykkere pinner (pinner nr 4 og dobbelt garn) og strikket både bol og bærestykke litt lenger. Det fungerte fint, og vesten passer perfekt. Jeg brukte i underkant av 2 nøster Holst Samarkand, en ull-silkeblanding som er litt svalere enn ren ull. Fargen heter Clay.

Det er alltid spennende å se om de hjemmelagede plaggene faller i smak hos de små. Denne var jeg usikker på, siden den ikke har spor av verken lilla, rosa eller gul - men da jeg kom inn på kjøkkenet i går morges, så satt lillebror der ved frokostbordet, glad og fornøyd i ny vest - helt uten overtalelser!

Det er mange som har strikket fine varianter av denne lille vesten. Her er noen av mine favoritter: en frisk og grønn, en fin og blå, og så dette inspirerende innlegget!

3 kommentarer:

 1. Mmm, no fekk eg lyst til å strikke nok ein Lille livstykke-vest! Dette mønsteret ligg verkeleg i toppsjiktet på favorittlista. Synest det passar så godt som kvardagsplagg til smågutane mine. Kanskje fordi det, som du skriv, har "et litt røft preg".

  Samarkand-garnet har eg ikkje prøvd, ser fin-fint ut! Eller er det "tørt" å strikke med? Dobla du tråden? Eller berre tjukkare pinnar?

  PS: Eg trur det er MOR til Helga Isager: Marianne Isager, som har laga mønsteret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for rettelsen! Det skal selvfølgelig stå Marianne Isager!
   Samarkand-garnet var mykt og fint å strikke med, en anelse "tørt" kanskje, men ikke som ren silke. Er spent på å se hvordan det oppfører seg i bruk og vask. Det er første gang jeg prøver det. Jeg strikket på pinner nr 4 og la garnet dobbelt. Takk igjen for nyttig kommentar!

   Slett
 2. så nydelige plagg du lager, heldige små i deilig ull!
  fin vest :O)

  Klem fra Nina

  SvarSlett