22.08.2012

humlearbeid


Noen knapper er bare så nydelige at de risikerer å bli liggende i knappeglasset og aldri blir brukt!Disse flotte humle-knappene fra den sjarmerende Eplabutikken Jannemade (som drives av min flinke søster) gikk nesten en sånn skjebne i møte, før jeg etter et drøyt års modning i knappeglasset tok mot til meg, satte meg ned og tenkte ut et prosjekt bare til ære for dem. For noen knapper er jo, som sikkert mange av dere også har erfart, så fine at de nærmest krever et eget plagg, laget bare for å passe til knappene.

Lillebror ble med på planleggingen siden det skal bli hans jakke, og siden ullplagg som han har vært med på å bestemme litt over selv faktisk klør mindre enn andre ullplagg. Selv hadde jeg tenkt noe honninggult, men Lillebror mente det måtte være blått som himmel for det er jo der humlene summer rundt, og så skal vi heller ha noen honningstriper langs kantene. Modellen er en klassisk rillestrikket barnejakke på langs, et mønster det finnes mange forskjellige utgaver av. Jeg har brukt Garnstudios mønster som du finner gratis her. Jeg strikker som så mange ganger før i Holst Supersoft ullgarn i fargene Porcelain og Opal som gir et fint fargespill.

Legg merke til den bugnende rosenbusken på bildet over. Det er enkle, gammeldagse roser fra vår sommer på danske Ærø, duftende og fulle av humlesum!


5 kommentarer:

 1. Ja akkurat slik er det, noen knapper er så fine at man nesten ikke finner det rette plagget for dem. Jeg har noen slike jeg også.
  Rosen var fantastisk, en honningrose tipper jeg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke greie på roser, Marit - vet bare at dette var en fin gammel originalsort!

   Slett
 2. Fiiine knapper! Ja disse krever virkelig et eget plagg! Tror denne jakken blir kjempefin:-)

  SvarSlett
 3. Veldig fine knapper! Så flink gutten din er til å plukke ut farger :-) Det blir nok en fin jakke det der! Rosene var helt nydelige. Nesten så jeg kjenner duften av de og hører summingen av humlene helt hit!

  SvarSlett
 4. Klart humlene må fly på himmelen ;) Herlig med barne meninger og engasjement i strikket!! De knappene var artige, ja, noen ganger er det knappene som må få seg strikketøy.... sånn er det bare...

  God helg!!

  SvarSlett