10.10.2012

Lillebrors ull

Det var så utrolig inspirerende og lærerikt å lese Monstermønsters innlegg om hennes barneullgarderobe i sommer så når nå mine barns ullklær er pakket opp, luftet og klargjort til sesongen fikk jeg lyst til å vise dere min egen oppsummering av ullbestanden her i huset.
Lillebrors ullgarderobe består av mange jakker, en del vester, tre bukser og en eneste tynn ullgenser. I den kalde sesongen kler jeg helst mine barn i stilongs, tynn ulltrøye og tynne ullsokker fra Nøstebarn. Over det blir det ullbukse og vest, og strikkejakke ytterst. Blir det varmt, ryker strikkejakken og blir det veldig varmt kastes vesten.
Jakkene: Den turkise septemberjakken har vært med lengst og har blitt flittigst brukt, siden det en stund var den eneste strikkejakken lillebror hadde. Den er strikket i mellomtykt ullgarn (PT2) og har holdt seg utrolig godt. Den har nesten bare blitt finere og mykere i bruk, og siden jeg strikket den ganske lang på ermer og bol har den kunnet brukes lenge, ja - det er faktisk tredje sesongen nå! Den lys naturbrune kragejakken med stjerner er strikket i alpakka og er lillebrors nest eldste og høyest elskede jakke. Jeg var litt bekymret for om alpakkaen skulle bli for tung og sige og bli uformelig, men den er etter mye og tidvis hard bruk fremdeles som ny, - helt kløfri og med den praktiske kragen som kan erstatte hals og skjerf hvis det ikke er altfor kaldt. Den rillestrikkede jakken i grønne nyanser er utrolig fin i fargene, men holder ikke formen så godt. Den oransje septemberjakken er ganske tykk og fungerer veldig fint på varme høst- og vårdager istedenfor ytterjakke. Og så har vi humlejakken, det siste tilskuddet som hittil har vært veldig bra.
Vestene: I vestebunken på bildet over har det sneket seg inn en fin blå Nøstebarnvest som min mor har strikket (og det er jo litt juks), mens denne sennepsgule vesten ikke kom med. I i tillegg har vi en lys naturgrå gåsungevest, en sandfarget lille livstykke og en tynn syrlig grønn improvisert vest i klassisk modell. Alle blir brukt mye, og holder seg fint, spesielt hvis jeg er nøye med å strekke dem forsiktig i form etter vask og plukke et par nupper innimellom.
Genseren ble strikket før bloggingens tid og har vært Storebror sin. Det er en improvisert bestefarstrøye i et fint og tynt koksgrått Navia-garn. Mykt og godt, men nupper litt.
Buksene: De tre ullbuksene nederst er strikket etter Nøstebarnoppskrift - en i rustrød silketweed fra Malsen og mor, en i blå ull som jeg ikke husker hva er og en i gule og grå rester av diverse ullgarn. Den røde og den blå har blitt fikset og lappet, men så er de også på vei inn i sin tredje sesong, så jeg syns i grunnen buksene har holdt seg veldig fint, og de er storfavoritter under dressen. Jeg strikker også buksene ganske lange så de kan brukes lenge.
Konklusjon: Lillebror kunne godt hatt et par ekstra tynne ullgensere. Han trenger egentlig ikke alle de jakkene som står i kø for å bli strikket til ham, men de kommer sannsynligvis til å bli strikket likevel siden vi elsker strikkejakker her i huset og det er gøy med variasjon. Han trenger en vest eller to til (jo han gjør faktisk det!) og han kunne gjerne hatt noe rødt, noe med striper og noe med mønster.
Ellers er ikke dette en gutt som trenger å fryse i vinter! I et kommende innlegg skal vi se på hvordan det står til med storebrors ull. Ønsker dere fine høstdager så lenge!
 
Guro har laget et lignende innlegg her, også inspirerende og lærerikt!

16 kommentarer:

 1. Åh, for noen herlige bilder!!!! Og så mye fin strikk!!!

  SvarSlett
 2. For en nydelig samling hjemmestrikk! Heldige lillebror, skal ikke gå vinteren i møte uforberedt. Det er fint å se så mye fint og skikkelig strikketøy samlet, blir helt varm om hjertet jeg. Men, så er jeg usedvanlig glad i ull og hjemmestrikk også. :)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder, og mye fin inspirasjon! Jeg har nettopp fått vite at det bor en gutt i magen min, så nå leter jeg etter strikkeinspirasjon overalt- herlig å se at det ikke bare er lyseblått som dominerer. Takk for et inspirerende innlegg, gleder meg til å se storebrors samling også.

  SvarSlett
 4. Oj, så arti inlegg :) Trur ikkje æ tørr å lage en sånn, redd det vise sæ det e litt i overkant t jenta, å kanskje litt lite t gutten. Men her ser man jo at det e ikkje bare blått og grønn t guttan...... Nåkka å tenke på :)

  SvarSlett
 5. Ojojoj, så mange fine strikkaplagg! Skikkelig inspirerende:-) Supert å dele erfaringer med oppskrifter og garn. Gleder meg til fortsettelsen med størstegutten sin kolleksjon!

  SvarSlett
 6. Så moro å se andre og lage sånne innlegg! For det er utrolig kjekt å dele kunnskap om hva som funker og ikke. Og få flere ærlige, subjektive meninger om garn og type plagg som fungerer. Flotte bilder som alltid!

  SvarSlett
 7. Så masse fint, og så inspirerande fargar! Eg er i gang med ein tynn ullgenser til lillebroren her i huset, og har lyst til å strikke ein vest eller to til han også. Men først skal eg strikke ein vestekjole til storesøstra (5) på bestilling, og det ser eg på som ein stor seier for jenta nekta å gå med heimestrikk i heile fjor vinter. Så no er ullmammaen glad kan du tru.

  SvarSlett
 8. Fantastisk blogg, nydelige biler og kule plagg! Har lagt meg til som følger. Hvilken oppskrift fra nøstebarn bruker du til ullbuksene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth - Bukseoppskriften er den som heter långis, og jeg tror den er med i Nøstebarnboka.

   Slett
 9. Fint innlegg og masse masse nydelig strikk!
  Elsker sånne ullbunker i fine farger, det varmer et strikkehjerte :O)
  Dere går høsten varmt i møte! :O)
  :O) Nina

  SvarSlett
 10. Tusen takk for at du deler av din erfaring.
  Imponerende samling av strikkeklær og liker veldig godt fargevalegene dine. Gøy at gutta også får litt forskjellige farger:-)

  SvarSlett
 11. Flott innlegg, og flott med info om garn og bruk :)
  Lillebror er helt klart en velkledd herremann, fine farger!

  SvarSlett
 12. Herlig ullgarderobe! Jeg er helt sikker på at han trenger noen vester til:) Hvem gjør ikke det???

  SvarSlett
 13. Så kjekt at du deler din erfaring med strikke klær :) Vanskelig å vite når man ikke har små selv, og en vil jo gi gaver som en kan bruke, har tross alt strikket noen timer på dem! :) Mange flotte plagg i et fint farge spekter:) Ha en fin helg!

  SvarSlett
 14. Inspirerende innlegg, med mange flotte plagg i fine farger. Liker så godt den spirevesten din, den har jeg som neste prosjekt på lista:) Ha en god kveld. Mvh Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy å høre, Mari! Gleder meg til å se resultatet!

   Slett