16.10.2012

Storebrors ull

 
Varmt takk for alle de fine kommentarene til innlegget om lillebrors ull! Veldig hyggelig å dele erfaringer og ull-entusisme med så mange likesinnede!
 
I dag skal jeg vise dere storebrors samling av ullklær, som ikke er så helt ulik lillebrors. Jeg pleier nemlig gjerne strikke en til hver av modeller som har blitt spesielt bra.  
 
Genserne: Storebror har en Alfred-genser og en Viggo-genser i ull/bomull som han har brukt veldig mye i overgangen mellom sommer/høst og vinter/vår, ja egentlig hele året. Disse har holdt seg veldig fint, og jeg liker spesielt godt Viggo-genseren, som er en litt annerledes genser som kan varieres i det uendelige med fine stripefarger, noe det lett kan bli for lite av i guttegarderober. Mer enn et år etter at den ble ferdig er den fortsatt like fin syns jeg! Min favoritt er likevel Bestefarstrøyen i turkisblå tynn ull fra Malsen og mor. Den er så fin og anvendelig i all sin enkelhet, og jeg kan godt anbefale Malsens tynne ull til denne oppskriften. Liker Nøstebarngarn kjempegodt, men det tynne ullgarnet kommer i en fargeskala som bare blir altfor fristende syns jeg.
Jakkene: Selv om strikkejakken er mitt store favorittplagg, har Storebror "bare" 3; en rillestrikket jakke i nydelige strandfarger men i halvveis garnkvalitet (samme som Lillebrors grønne), en lys grå kragejakke i tykk alpakka (samme som Lillebrors brune med stjerner) og så septemberjakken, den aller første jeg strikket i barnestørrelse. Den har blitt skikkelig myk og god etter å ha blitt brukt flittig gjennom tre sesonger. Det er en fin egenskap med det norsk-produserte PT2-garnet!
Vestene: Storebrors favorittplagg. Flere av vestene er rene bestillingsverk, som den lysegrønne Lille livstykke (samme som Lillebrors lysebrune) i ull/bomull og den mørkegrønne Lille frø-vesten. Han har også to Spirevester, en i gult og en i blått - som pynter fint opp i gareroben. Disse er ganske tykke og passer kanskje best når det er kaldt, mens de andre vestene godt kan brukes året rundt. I tillegg har han en gåsungevest som først ble brukt til bare fest, men nå også som hverdagsluksus. Lengst nede ser dere et glimt av Storebror i sin favorittvest, en mørk blå Lille Frø som min mor har strikket (så det er egentlig litt juks at den er med her, men det er nå favoritten ...).
Konklusjon: Storebror trenger ikke flere blå strikkegensere, men gjerne en bestefarstrøye eller to i fine farger. Han kan godt ha en til strikkejakke, mer striper og mer mønster. Han har ingen strikkebukser som passer, men jeg er usikker på om han kanskje har blitt for stor for den slags? Noen som har meninger om hvor aldersgrensen går? Del gjerne egne ull-erfaringer i kommentarfeltet, og husk å legge igjen en lenke hvis du som jeg lar deg inspirere av Merete til å lage en lignende innlegg!

12 kommentarer:

 1. Her var det myyye fint! Likte Viggo-genseren spesielt godt :-)

  SvarSlett
 2. For en samling! Den Septemberjakken skulle jeg gjerne kjøpt mønsteret til, hinte-hint ;)))
  Takk for ullifisert erfaringsdeling, det er gull verdt :)

  SvarSlett
 3. Jupp, takk takk - nå skal det bli vest til storebror også, der løste "gutten tar altfor lite på seg når de går ut på skolen" problemet seg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja vest er en super løsning på det problemet!

   Slett
 4. Utrolig mye fint du har strikket til guttene dine! Får lyst til å strikke noen vester nå, det har jeg ikke strikket til gutten min før. Men kanskje han er litt stor? Han er syv år. Viggo-genseren var også veldig fiiiin!:) Liker de gule kontrastene!
  Når det gjelder ullbuksebruk så brukes de her på seks, syv og til og med elleveåringen vil ha en ny nå til vinteren. Så, jeg tror grensen kanskje går når de er så store at jeg ikke orker strikke de mer? Det er ikke akkurat det morsomste jeg vet å strikke...

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra svar - ville egentlig ikke at grensen for ullbukser skulle gå ved 7 år så jeg var litt redd for å få det til svar. Jeg syns vest er et supert plagg også til litt større gutter, spesielt i litt mer klassiske modeller. Min sønn er snart 7 og stortrives i vest!

   Slett
 5. Så utrolig mye flott han også har! Den septemberjakken hadde en helt herlig farge :) Masse flott inspirasjon!

  SvarSlett
 6. For en flott ullgarderobe guttene dine har! Fine farger du har strikket i. Og igjen må jeg si; supert at du deler dine erfaringer med oppskrifter og garn:)

  Storebror her i huset har ikke i nærheten av så mange ullplagg. Syns det er vanskelig å finne noe å strikke til ham siden han er hysterisk for at det skal klø. Har planer om en Spirevest i dobbel silkeull da. Det tror jeg blir bra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Guro, Har du prøvd Ull/Bomullsgran til gutten din, for eksempel fra Rasmilla? Det fungerer utmerket til barn som klør bare de ser ull!

   Slett
 7. Fine bunkar med strikkaplagg, eg blir varm om hjartet!
  Viggo-genseren ligg i den endelause prosjekt-mappa mi,
  og bestefarsgenseren strikkar eg gjerne igjen. Tynt garn er favoritten her i huset!
  Dessverre er den første eg laga sporlaust forsvunnen, kanskje gjengløymd eller rappa på ein leikeplass?
  Eg og Nøstebarn får ta det siste som eit kompliment...

  SvarSlett
 8. Så flink du er, imponerande samling! Og dei var kjempefine og såg ut som det bestaste du kan ha på deg. Honnør til deg.

  SvarSlett
 9. Så mye vakker ullstrikk, i flere av mine yndlingsfarger - nydelig rett og slett. Knallekkert med de bunkene. Superheldig storebror med DEN ullkolleksjonen :O) Du er så flink! Mye fine komposisjoner og garn.
  Likte så godt den bestefarstrøyen. Må få prøvd det Malsen og Mor garnet en vakker dag! :O)
  Aldersgrense på ullbukse.. hmm vet ikke helt, det kommer nok an på hvem som skal ha den tror jeg. Det kommer ofte en alder hvor det de ser veldig på hva de andre har på seg (dessverre) :O)
  Deilig er det med ullbukse uansett alder, har en selv...i ribbestrikk, haha...
  Nina ;O)

  SvarSlett